Снимка ПиксабейПрофесор от БАН каза дали коронавирусът действа на имунната система и кои

...
Снимка ПиксабейПрофесор от БАН каза дали коронавирусът действа на имунната система и кои
Коментари Харесай

Проф. Сорен Хайрабедян: На този етап няма данни, че COVID-19 атакува имунната система

Снимка Пиксабей

Професор от Българска академия на науките каза дали коронавирусът работи на имунната система и кои ваксини трябва да изберат българите.  На този стадий няма пробни данни, с цел да твърдим, че COVID-19 нападна имунната система. На този стадий вирусът и другите му разновидности засягат главно спайк протеина. Това сподели проф. Сорен Хайрабедян от Българска академия на науките в студиото на „ Офанзива “ по Nova News.

Опасенията са, че новите разновидности могат да заобикалят имунния отговор заяви професорът. Ваксините на „ Модерна “ и „ Пфайзер “ основават задоволително антитела, с цел да защищават от южноафриканския вариант. Той беше безапелационен, че този вариант не е в България.

Той разяснява предлагането на немски откриватели за корав локдаун до момента в който случаите не паднат под 10%: „ Това ще компрометира концепцията за свободно придвижване на артикули и услуги в Европейски Съюз. Не мисля, че е използван модел за нас. Това значи, че би трябвало да се съблюдават на 100% ограниченията, което нямам доверие да стане. “

По тематиката с имунизациите проф. Хайрабедян сподели: „ Проблемът е, че имунизацията би трябвало да мине през всички клинични стадии. Нека хората изберат РНК-овите ваксини, в случай че имат опция. “

Една от аргументите да се създават голям брой ваксини съгласно професорът е невъзможността фирмите да задоволят търсенето. Той заяви, че „ Модерна “ създава нова ваксина, която да е ефикасна против новите варианти. Ваксинирането обаче не може да докара до групов имунитет.

За да се самоспре вирусът би трябвало да има високо равнище на смъртност, което не е целесъобразен сюжет, съобщи професорът. Той разясни, че сега няма развиване на други вируси поради носенето на маски, което попречва разпространяването им, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР